De echte klusser doet het zelf

Het IKEA effect noemen ze het ook wel. Dat gevoel dat je krijgt wanneer je iets zélf gebouwd hebt. En zeker wanneer je aan de slag gaat met je eigen materialen en idee wordt dat gevoel alleen maar sterker. Trots zijn op iets wat je zelf gemaakt hebt is hartstikke normaal voor klussers.

Langdurig gebruik

Wanneer je trots bent op je eigen creatie wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Dat kan alleen als je het goed in elkaar zet én gebruik maakt van kwalitatief hoge materialen en onderdelen. Het is daarom goed om niet direct bij de eerste winkel alles aan te schaffen. Tegenwoordig is het niet zo gek meer om ook online materiaal te bestellen. Zo kun je op je gemak thuis het assortiment bekijken en verschillende materialen vergelijken. Je kunt ook direct opzoeken wat iets betekend wanneer je het even niet weet. En je wordt natuurlijk niks aangesmeerd door een verkoper, waardoor je rustig je eigen keuze kunt maken.

Zelf ophalen

Wanneer je online materialen besteld kun je bij de meeste winkels ervoor kiezen om het zelf op te halen. Het staat dan helemaal klaar voor je, waardoor je geen grote bouwmarkt meer hoeft door te sjouwen met een kar vol zware artikelen. Je bepaald zelf wanneer je de materialen ophaalt en weet dus ook zeker dat je alles dan direct hebt. Het vervelendste is natuurlijk wanneer je al je materialen hebt behalve 1 cruciaal onderdeel, waardoor je alsnog moet wachten om aan je project te beginnen.