Pocketvering, voor een perfecte verdeling van het gewicht

De gemiddelde mens slaapt één derde van zijn leven. Dit is tijd die we nodig hebben om onze batterij op te laden en tot rust te komen, klaar voor de volgende dag. Omdat we zo veel tijd van ons leven in bed besteden is het dus verstandig om een goede matras aan te schaffen. Dat bevordert de nachtrust en zorgt er voor dat we fris en uitgeslapen weer opstaan. Een pocketvering matras kan een goede keuze zijn. Kijk bijvoorbeeld voor een matras 140×200 online.

Wat is een pocketvering matras?

De naam zegt het al, een pocketvering matras bestaat uit een aantal zakjes (pockets) die metalen springveren bevatten. De zakjes zorgen er voor dat de veren elkaar niet raken en dat jij ze ook niet voelt als je slaapt. Hoe meer veren per vierkante meter, hoe comfortabeler en zachter de matras.

Voor wie zijn pocketvering matrassen?

Pocketvering matrassen zijn natuurlijk goed voor iedereen die een goede nachtrust wil, maar ze zijn speciaal geschikt voor mensen met gewrichtsproblemen. Door de veren wordt het gewicht optimaal verdeeld waardoor er minder druk komt op bepaalde plekken in het lichaam. Ook als je het snel warm hebt in bed kan deze matras een uitkomst bieden. Door de ruimte tussen de veren wordt de warmte goed gereguleerd en voel je dus een aangenamere temperatuur.

Memory foam

Als je voor het optimale comfort gaat kan je een pocketvering matras kiezen die bedekt is met memory foam. Dit is een laag schuim dat zich vormt naar je lichaam en je gewrichten dus nog beter ondersteunt. Deze matrassen worden vaak gebruikt in ziekenhuizen en aangeraden door dokters. Met zo’n matras in je bed ben je elke ochtend fris voor een nieuwe dag.